Mabin Groningen

In Sellingen, Zuidoost Groningen, ondertekende Mabin in februari 2017 een convenant met de gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde en Bellingwedde, voor de uitrol van ruim 3.000 glasvezelaansluitingen in de buitengebieden. Samen met lokale initiatiefnemers, verenigd in de stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal, werkt Mabin aan de voorbereidingen voor dit project. Per 1 september startte Mabin in dit gebied met de vraagbundeling; een proces waarbij wordt ge├»nventariseerd of 50% van de inwoners meedoet. En deze vraagbundeling is succesvol verlopen. De aanleg van glasvezel in Stadskanaal, Vlagtwedde en Bellingwedde is in volle gang!

Naar Mabin Groningen

GlasDraad

Sinds januari 2018 heeft Mabin een nieuw label. Dit label heet GlasDraad. Onder GlasDraad ontwikkelt Mabin, met steun van beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC, vraagbundelingscampagnes in het buitengebied van Nederland en verzorgt de glasvezelaansluitingen. Daarin werken zij samen met gemeenten, aannemers, internet serviceproviders en lokale ambassadeurs. Het doel van GlasDraad is om elk kwartaal een nieuw gebied te vraagbundelen en zo een continu en stabiele pijplijn aan ontwikkelprojecten in het vizier te hebben.

Naar GlasDraad

Mabib

Sinds 2014 is Mabib actief in Noord-Brabant. Met steun van het Rabo Bouwfonds Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF), ontwikkelt Mabib glasvezelaansluitingen voor ruim 35.000 woningen en bedrijven in de buitengebieden van Noord-Brabant. De uitrol en aanleg vinden plaats in samenwerking met gemeentes, geselecteerde aannemers en enthousiaste lokale ambassadeurs. Gebied voor gebied rollen wij een glasvezelcampagne uit. Bewoners worden tijdens deze campagnes uitgebreid geïnformeerd over glasvezel en de aanmeldmogelijkheden.